Eerste mais uit Oekraïne in haven van Rostock

De eerste goederentrein met mais uit Oekraïne is dinsdag aangekomen in de Duitse stad Rostock. De trein vervoerde 1.200 ton mais en is gelost in de graanterminal van de haven.

Eerste+mais+uit+Oekra%C3%AFne+in+haven+van+Rostock
© Twan Wiermans

De route is een alternatief voor de scheepvaart. Het graantransport vanuit Oekraïne is op gang gekomen, maar nog altijd beperkt inzetbaar om granen en mais uit het door oorlog getroffen land te exporteren. De voedermais, bedoeld als voer voor de veehouderij, kan vanuit de haven van Rostock verder worden getransporteerd.Duitse media meldden dat het gaat om een 'testtrein'. Er zijn nog vier treinen onderweg. De mais werd overgeladen aan de Oekraïens-Poolse grens. Vanuit Rostock worden ook gerst en tarwe uit Oekraïne geëxporteerd. Het Midden-Oosten is de belangrijkste bestemming. De infrastructuur was al aanwezig in deze haven. Rostock is een van de belangrijkste graanhavens van Duitsland.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  15° / 4°
  50 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
 • Zaterdag
  16° / 10°
  80 %
Meer weer