Eerste graanschip uit Oekraïne bereikt bestemming

Voor het eerst sinds het internationale graanakkoord heeft een vrachtschip uit Oekraïne zijn eindbestemming bereikt. De mais aan boord wordt maandag in de Turkse havenstad Derince gelost.

Eerste+graanschip+uit+Oekra%C3%AFne+bereikt+bestemming
© Twan Wiermans

Het schip Polarnet vertrok vrijdag met 12.000 ton uit de haven van Chornomorsk. Volgens het Turkse ministerie van Defensie hebben tot nu toe tien schepen de Oekraïense havens verlaten. Het eerste schip dat het land verliet, de Razoni, zou zondag in Libanon arriveren, maar is vertraagd.


Oekraïne exporteerde voor de Russische invasie via zijn havens tot 6 miljoen ton graan per maand. Door de oorlog kwam de export via de Zwarte Zee tot stilstand, waarop wereldwijd grote zorgen ontstonden over voedseltekorten. Oekraïne is een belangrijke exporteur van onder meer graan, mais en zonnebloemolie. In juli sloten Oekraïne en Rusland met hulp van Turkije en de Verenigde Naties een akkoord over de hervatting van de export via zee.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  21° / 17°
  80 %
 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer