Eerste dag Plantarium Groen-Direkt levert winnaars op

De eerste dag van vakbeurs Plantarium Groen-Direkt in het Zuid-Hollandse Boskoop heeft twee winnaars opgeleverd. Phlox 'Olympus' van Paniculata Group is uitgeroepen tot beste KVBC Nieuwigheid en het vasteplantenconcept Wild & Inheems van Griffioen Wassenaar kreeg de titel Beste marktintroductie.

Eerste+dag+Plantarium+Groen%2DDirekt+levert+winnaars+op
© Plantarium Groen-Direkt

Phlox Olympus werd ingezonden door Rijnbeek and Son Perennials uit Boskoop en Compass Plants uit Hillegom. De plant, met opvallend bont blad en rode jonge scheuten, nam het op tegen 35 andere planten. Zeven daarvan ontvingen een zilveren medaille, elf kregen een bronzen plak.

'De Phlox Olympus is een vernieuwing in het sortiment, zeker in combinatie met de paarse bloemen', aldus de jury van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen. 'Deze Phlox is zowel toepasbaar in de particuliere tuin als in het openbaar groen.'


Actuele behoefte

Volgens de jury van Beste marktintroductie speelt het concept Wild & Inheems in op een actuele behoefte. 'Het assortiment van wilde en inheemse planten is volgens het keurmerk On the way to PlanetProof gekweekt, de planten staan in potten van gerecycled plastic en ook de etiketten zijn recyclebaar. Daarnaast dragen de planten bij aan de biodiversiteit en is het concept vertaalbaar naar elke regio.'

De jury beoordeelde in deze categorie 21 inzendingen. De tweede plaats was voor Nature2Nature, ingezonden door Van Son & Koot uit Kaatsheuvel. De derde plaats was voor Miscanthus Eco2Grass van De Jong Plant uit Boskoop. De jury voor de Beste marktintroductie bestaat uit deskundigen uit verschillende landen en expertises in het handelskanaal.

De vakbeurzen Plantarium en Groen-Direkt zijn sinds 1 januari van dit jaar samengegaan in één nieuwe organisatie: Plantarium Groen-Direkt. De vakbeurs is een evenement voor de Europese tuinplantenretail en vindt dit jaar voor het eerst plaats op 24 en 25 augustus.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer