ZLTO voert publieksvriendelijke acties tijdens Vuelta

ZLTO voert actie tijdens de Spaanse wielerwedstrijd La Vuelta. De acties zijn publieksvriendelijk. 'We willen het evenement niet verstoren', zegt ZLTO-bestuurder Remco Beekers.

ZLTO+voert+publieksvriendelijke+acties+tijdens+Vuelta
© Persbureau Noordoost

Zondag 21 augustus wordt de etappe van Breda naar Breda van La Vuelta gereden. Een goed moment om aandacht te vragen voor boeren en tuinders en de situatie waarin zij zich bevinden, vindt ZLTO. De vereniging is van plan op een publieksvriendelijke manier actie te voeren tijdens de etappe door West-Brabant.

'Tijdens de Vuelta is het veelzijdige Brabantse landschap goed in beeld. Het is een route die leidt langs boomrijke lanen en dreven en door de groene diversiteit van de regio', zegt Beekers. 'Het gros van het gebied wordt beheerd door boeren en tuinders. Het is dus goed om daar aandacht voor te vragen tijdens het evenement.'

ZLTO wil met haar actie vooral inspelen op de helikopterbeelden van de wielerwedstrijd die de hele wereld overgaan. 'We zijn van plan een grote vlag van 10 bij 15 meter in het veld te leggen van onze campagne 'Geef boeren toekomst'. Daar gaan we met trekkers omheen staan. We kiezen voor een locatie aan de Sprundelsebaan, aan het einde van de etappe', licht de ZLTO-bestuurder toe.


Spandoeken

Boeren en tuinders laten zich ook op andere plekken langs de route zien. ZLTO-afdeling Etten-Leur is een van de afdelingen die iets heeft gepland. 'We zetten trekkers langs de kant met spandoeken die zijn gemaakt voor de demonstraties', zegt afdelingsvoorzitter Jasper de Hoon. 'Verder sluiten we helemaal aan bij wat er in Breda op de planning staat.'

Ook in Rucphen zijn de boeren actief. Afdelingsvoorszitter Corné Foesenek: 'Langs de route staan we met spandoeken. Bij het gemeentehuis, waar de wielrenners ook langskomen, gaan leden iets ludieks doen met trekkers.'


Boerenzakdoekvlaggen

ZLTO-afdeling Amerstreek wil zich op meerdere plekken langs de route laten zien. 'Met trekkers, positieve spandoeken en boerenzakdoekvlaggen', zegt afdelingsvoorzitter Piet Hermus. 'Wij willen vooral een verbindende boodschap overbrengen.'

Hermus ziet een sterke link tussen de wielersport en het West-Brabantse platteland. 'In dit diverse, open landschap moeten we veel tegen de wind in fietsen. Misschien zijn er daarom zoveel boerenzonen uit deze streek die het tot succesvol professioneel wielrenner hebben geschopt. Ik vind het dan ook mooi dat de Vuelta West-Brabant aandoet en passend dat boeren goed in beeld zijn tijdens deze etappe.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  17° / 9°
  20 %
 • Maandag
  18° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
Meer weer