Akkerbouwer ontwikkelt protestbier Boerentrots

Akkerbouwer Erik Hanse uit het Zeeuwse Ouwerkerk wil met het protestbier Boerentrots aandacht vragen voor de situatie waarin boeren verkeren. 'De voorstellen die er nu liggen, dat zijn geen voorstellen', vindt hij.

Onlangs nam beleidsmedewerker Femke Wiersma van de BoerBurgerBeweging het eerste biertje in ontvangst. Dat gebeurde tijdens een drukbezochte trekkeroptocht in Zierikzee. Het bier is een blond biertje. 'Het smaakt perfect', lacht Hanse. 'Dit bier is voor iedereen drinkbaar, ook voor de dames.'

De akkerbouwer kwam op het idee door het Belgische bier Brugse Zot. 'Ik heb een protestbord gemaakt met de tekst Haagse Zot. Het is een bord waar premier Mark Rutte op staat met het kroontje van Brugse Zot. Daar wilde ik bier van maken, maar dat stuitte op juridische problemen. Nu hebben we een nieuw etiket ontwikkeld met de naam Boerentrots. Want dat ben ik.'

Volgens Hanse is het bier eigenlijk bijzaak. 'Dat biertje heeft als functie dat er in iedere huiskamer tijdens het drinken van dit bier over de landbouw wordt gesproken. Zo dient het letterlijk en figuurlijk als smeermiddel.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  15° / 4°
  50 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
 • Zaterdag
  16° / 10°
  80 %
Meer weer