Schapenhouder terug na trekkerrit van 9.000 kilometer: 'Noordkaap was magisch'

Schapen- en pensionstalhouder Paul Fontaine is na een trekkerrit van 9.000 kilometer naar en van de Noordkaap weer thuis op zijn boerderij in het Utrechtse De Bilt. Hij ondernam de zes wekend durende reis om geld op te halen voor onderzoek naar kanker. 'Het was een mooi avontuur.'

Schapenhouder+terug+na+trekkerrit+van+9%2E000+kilometer%3A+%27Noordkaap+was+magisch%27
© ©Studio Kastermans/Danielle van

Fontaine vertrok op de langste dag van het jaar, 21 juni, naar de Noordkaap. Onderweg sliepen hij en zijn hond in een kast achterop zijn Ford 5640. 'Dat was behelpen. Bij slecht weer spatte het water naar binnen en waren mijn kleren en eten nat. Maar het was ook de bedoeling dat ik niet in grote luxe zou leven.'

De aankomst op de Noordkaap was 'geweldig', doet Fontaine een dag na terugkomst verslag. 'Het laatste uur keken mensen live op Facebook mee. Het was magisch. Drie weken ben ik aan het tuffen geweest, ik heb gelachen, gehuild, erdoorheen gezeten. Je zit toch weken achter elkaar alleen op de trekker. De hond is gezellig, maar zegt niets terug. En dan ben je op het einde van de wereld met het allermooiste weer. Eerst is het ijs- en ijskoud en dan gaat de zon schijnen en wordt het 15 graden. Ik zat letterlijk in de wolken. De euforie was groot.'


Dieseltank volgooien

Onderweg kreeg Fontaine geregeld dieselolie van boeren en kon hij in de meeste gevallen gratis mee op de vijftig veerboten die hij nam. 'In Denemarken zag ik een mooie boerderij waar ik even langs wilde gaan. Bleken het Nederlanders te zijn. De dochter ging tijdens mijn bezoek facetimen met haar ouders die op vakantie waren in Friesland. Zij wilden mij graag sponsoren. 'Gooi de dieseltank maar helemaal vol', reageerde haar vader.


• Bekijk ook: POAH! Ford 5640

Slechts één keer had de schapenhouder pech met de trekker. 'Ik had vier nieuwe banden gekregen van een sponsor. Maar een van de velgen scheurde waardoor de band lek raakte. Een garagehouder regelde een gratis nieuwe band.'


Vijftig jaar

Woensdag, op de dag dat hij vijftig jaar werd, was Fontaine weer op zijn bedrijf in Utrecht. Hij bedacht onderweg dat hij in ieder geval 50.000 euro op wilde halen voor het onderzoek. 'Duizend mensen die mij op mijn 50ste verjaardag met 50 euro steunen. Dat moet toch lukken?'

Inmiddels staat er 5.400 euro op de teller. Dat is nog lang niet het streefbedrag van Fontaine. 'We zijn nog niet klaar, het bedrag gaat nog oplopen. Ik heb een stichting opgericht. Volgend jaar wil ik met boeren in colonne naar de Noordkaap rijden. De eerste positieve reacties zijn binnen.'


Bekijk hieronder de reis van Fontaine.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  31° / 18°
  0 %
 • Maandag
  30° / 16°
  5 %
 • Dinsdag
  27° / 14°
  10 %
Meer weer