Cosun zoekt opvolger Dirk de Lugt

Cosun Beet Company is op zoek naar een nieuwe voorzitter van de raad van beheer. Huidige voorzitter Dirk de Lugt bereikt in juni 2023 zijn maximaal toegestane statutaire zittingstermijn en is daarom niet meer herkiesbaar.

Cosun+zoekt+opvolger+Dirk+de+Lugt
© Dirk Hol

Cosun zoekt een bietenteler voor de bestuursfunctie. Voor een goede overdracht start per direct de sollicitatieprocedure. De selectiecommissie van Cosun nodigt leden uit om zich kandidaat te stellen als nieuwe voorzitter. De bietenverwerker maakt gebruik van het basismodel als bestuursmodel. Dat houdt in dat de zeggenschap in de coöperatie berust bij de leden.

De raad van beheer bij Cosun bestaat uit negen leden, waarvan zes die lid zijn van de coöperatie en drie externe leden. Primaire taak van de raad is het besturen van de coöperatie. Ook is de raad eindverantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van het beleid voor zowel de coöperatie zelf als de ondernemingen die bij Cosun zijn aangesloten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer