Efsa vraagt langer aandacht voor Afrikaanse varkenpest

De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (Efsa) gaat door met de campagne tegen Afrikaanse varkenspest (AVP). Efsa spreekt van een mondiaal probleem dat zo breed mogelijk moet worden aangepakt.

Efsa+vraagt+langer+aandacht+voor+Afrikaanse+varkenpest
© Leonie Vaarhorst

'AVP verspreidt zich in een alarmerend tempo. Het is een wereldwijd probleem dat door ons allemaal samen moet worden aangepakt', aldus Bernhard Url van de Efsa. Voorlichting noemt hij een krachtig instrument. Vanuit Efsa lopen verschillende voorlichtingscampagnes en de organisatie stelt voorlichtingsmateriaal beschikbaar.

De Efsa-campagne 'Stop Afrikaanse varkenspest' is voor het derde achtereenvolgende jaar verlengd. Het wordt beheerd in samenwerking met lokale autoriteiten in achttien landen: Albanië, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Estland, Griekenland, Hongarije, Kosovo, Letland, Litouwen, Montenegro, Noord-Macedonië, Polen, Roemenië, Servië, Slowakije, Slovenië. De campagne richt zich op boeren, dierenartsen en jagers.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 7°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer