'Verwoestende kabinetsplannen'

Het stikstofbeleid veroorzaakt een sociaaleconomische ramp. Dat dit niet alleen een probleem is voor ons als agrarisch ondernemers, maar voor de hele samenleving, dragen we als LTO's breed uit. Elke Nederlander gaat dit merken.

%27Verwoestende+kabinetsplannen%27
© Maartje van Berkel

Plattelandsgemeenten worden het hardst getroffen door de verwoestende plannen. Als de kritische massa aan agrarische activiteiten verdwijnt, dan verdwijnt alles daaromheen. De economie wordt om zeep geholpen, waardoor veel meer banen verdwijnen. Waar geen werk meer is, vertrekken mensen en sluiten winkels en scholen. De ziel gaat weg uit regio's.

In heel Nederland komen de plannen keihard aan. Zuid-Limburg valt op. Daar mag bijna geen boer meer overblijven. Geen koeien meer in de wei. Het prachtige, karakteristieke en kenmerkende landschap valt ten prooi aan de ondoordachte stikstofplannen van het kabinet. Zo zijn er nog veel meer regio's waar het door de plannen mis zal gaan op veel andere onderwerpen.

Burgers en media vragen zich misschien af of boeren en tuinders dan helemaal niet willen bewegen. Tegen hen zeg ik altijd: natuurlijk wel. Agrariërs bewegen al eeuwenlang mee met de samenleving en de natuur. De agrarische sector heeft de afgelopen decennia al veel reductie bereikt en wil daar mee doorgaan.

Agrariërs bewegen al eeuwenlang mee met de samenleving en de natuur

Léon Faassen, bestuurslid LTO Nederland

In mei 2021 heeft LTO Nederland met Natuurmonumenten, Natuur & Milieu, Bouwend Nederland, MKB-Nederland en VNO-NCW het plan 'Een duurzaam evenwicht' gepresenteerd, waardoor wij stikstofuitstoot fors reduceren. Het rendement wordt groter als geld wordt gestoken in innovatie en perspectief.

De LTO's blijven zich inzetten voor uw belang en verzetten zich tegen deze plannen. Als u woensdag naar de demonstratie van Agractie gaat, dan begrijp ik dat goed. Ook LTO Nederland en de regionale LTO's steunen deze actie. Maak duidelijk uw punt met als doel: deze plannen moeten van tafel. Houd het waardig.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 10°
  10 %
 • Vrijdag
  29° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  10 %
Meer weer