NVWA neemt vier pallets vlees in beslag

Vier pallets met vlees zijn donderdag in beslag genomen in Den Haag, meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De actie draait om onderzoek naar valsheid in geschrifte bij illegale import van vleesproducten vermoedelijk afkomstig uit China.

NVWA+neemt+vier+pallets+vlees+in+beslag
© NVWA

Het onderzoek naar de mogelijke valsheid in geschrifte bij illegale vleesimport vindt plaats onder leiding van de officier van justitie van het Openbaar Ministerie. Het gaat om producten die vermoedelijk bestemd zijn voor de Chinese gemeenschap in Nederland of voor export, zoals lamshersenen of kippenklauwen. Ook zijn andere vleesproducten in bewaring genomen, zoals eendenbloed.

Hierbij speelt het voedselveiligheidsrisico met producten van onbekende herkomst, verzekert de NVWA. Het vermoeden bestaat dat de producten in vervalste verpakkingen de EU binnenkomen of ergens in de EU zijn herverpakt. Omdat de etiketten mogelijk niet kloppen, is ook de administratie in beslag genomen om dit te controleren. Tevens is de Douane ingeschakeld, omdat er mogelijk illegale drank bij de inval is aangetroffen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  23° / 10°
  5 %
 • Woensdag
  27° / 16°
  5 %
 • Donderdag
  26° / 15°
  55 %
Meer weer