Nieuwe schijveneg Väderstad tot 6,25 meter breed

De Zweedse machinefabrikant Väderstad komt met een nieuwe schijveneg: de Carrier XT 425-625. De machine is verkrijgbaar in drie verschillende werkbreedtes: 4,25, 5,25 en 6,25 meter.

Nieuwe+schijveneg+V%C3%A4derstad+tot+6%2C25+meter+breed
© Väderstad

De schijveneg kan net als alle Carrier XT-uitvoeringen worden uitgerust met zowel enkele als dubbele walsen. Ook is de machine leverbaar als getrokken of gedragen variant. Belangrijk kenmerk van de schijveneg zijn de hydraulisch roterende schijfassen. Daarmee wil Väderstad een correct snijvlak op minimale werkdiepte verbeteren en de diepteprecisie op grotere werkdiepten verhogen.

De machinefabrikant heeft de snijhoek vergroot, waardoor de schijf een beter indringingsvermogen heeft. Daarnaast is de kantelhoek van de schijf veranderd om het uitsparingsoppervlak te verschuiven. De schijveneg heeft door de aanpassingen van Väderstad nu de mogelijkheid om de schijfhoeken te optimaliseren tot de werkdiepte.


Lager dieselverbruik

Voor de gebruiker is dat te zien door een volledig snijvlak bij een ondiepere werkdiepte, een beter dieptebehoud en een verminderde bodemstroom op grotere werkdiepten. Het gevolg is een lager dieselverbruik van de trekker.


De Väderstad Carrier XT 425-625 schijveneg.
De Väderstad Carrier XT 425-625 schijveneg. © Väderstad

De schijveneg van Väderstad kan worden uitgerust met een 450 millimeter disc, een 470 millimeter TrueCut disc of de CrossCutter Disc voor een oppervlakkige grondbewerking. De Carrier XT wordt officieel geïntroduceerd op de DLG Feldtage die momenteel worden gehouden in het Duitse Mannheim.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 8°
  90 %
Meer weer