Jagersvereniging: groeiende interesse in jacht

Het aantal cursisten dat de jachtopleiding volgt, groeit. Waar de afgelopen jaren gemiddeld negenhonderd mensen aan de cursus deelnamen, was de opleiding afgelopen jaar met 1.150 deelnemers volgeboekt. Dat meldt de Koninklijke Jagersvereniging.

Jagersvereniging%3A+groeiende+interesse+in+jacht
© Vidiphoto

Ruim duizend jachtcursisten gingen afgelopen week op voor drie wettelijke verplichte praktijkonderdelen van het jachtexamen: hagelschieten, kogelschieten en jachtpraktijk. Om te kunnen jagen in Nederland is het jachtdiploma een wettelijke vereiste.

Het percentage jongeren onder de 36 jaar dat de jachtopleiding volgt, schommelt al zo'n zestien jaar rond de 50 procent. Het cursusjaar van 2004-2005 telde 377 jongeren, afgelopen seizoen namen 625 jongeren aan de opleiding deel.


Jongeren

Directeur Willem Schimmelpenninck van der Oije van de Koninklijke Jagersvereniging vindt het goed om te zien dat weer veel jongeren zich hebben ingeschreven. 'Wij zien ook in het ledenbestand van de Jagersvereniging dat de vereniging verjongt. We zijn zeer blij met de groeiende interesse in jacht en faunabeheer in Nederland. Jagers zijn vrijwilligers die een belangrijk bijdrage leveren aan het landschap.'


Uit eerder onderzoek van de Koninklijke Jagersvereniging naar de publieke opinie van Nederlanders over jacht en jagen blijkt dat meer dan 60 procent van de Nederlanders voorstander is van duurzame benutting van wild. Dat was in 2012 nog maar 36 procent. Ook laat onderzoek naar de publieke opinie zien dat de kennis over jagen is toegenomen, net als de waardering voor de activiteiten en verplichtingen van jagers.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  11° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  10° / 5°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer