Pools bedrijf getroffen door Afrikaanse varkenspest

In Polen is het eerste bedrijf van dit jaar getroffen door Afrikaanse varkenspest. Het gaat om een gesloten varkenshouderij in Boguszyn. Vorig jaar waren er in Polen in totaal 124 uitbraken bij gehouden varkens.

Pools+bedrijf+getroffen+door+Afrikaanse+varkenspest
© Twan Wiermans

Het is de eerste uitbraak in Polen sinds december vorig jaar. Het gesloten bedrijf telt 175 zeugen, 1.249 gespeende biggen en biggen bij de zeug en 570 vleesvarkens. Het bedrijf ligt in de provincie Groot Polen, de provincie die ongeveer een derde van de Poolse varkens huisvest.

In het gebied rondom het getroffen bedrijf zijn dit jaar al veel besmette wilde zwijnen gevonden. Net als in het hele westen van Polen, tegen de Duitse grens aan. Het totaal aantal uitbraken bij wilde zwijnen in Polen dit jaar staat op 1.071.


832 besmette zwijnen in Duitsland

In Duitsland zijn dit jaar 832 besmette zwijnen gevonden. De meeste, 567, in deelstaat Saksen. In Brandenburg gaat het om 236 besmette zwijnen en in Mecklenburg-Vorpommeren om 29.

Sinds de eerste uitbraak op 10 september 2020 zijn er 3.954 besmette zwijnen in Duitsland opgespoord en zijn vijf bedrijven besmet geraakt. Waarvan onlangs één in het westen van Duitsland tegen de Franse grens aan. Daar zijn tot nu toe geen besmette wilde zwijnen gevonden.


Ook meer in Italië

In Italië zijn rond Rome inmiddels twintig besmette zwijnen opgespoord, waarvan enkele buiten het eerder besmette gebied. Het besmette gebied is dan ook uitgebreid. In Noord-Italië zijn 137 besmette zwijnen gevonden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
 • Woensdag
  9° / 2°
  15 %
Meer weer