Brabantse boeren bieden uilen toekomst

Brabantse boeren en tuinders openen steeds vaker de jacht op muizen met torenvalken en kerkuilen. Uilenwerkgroep Steenbergen heeft zeventig nestkasten voor torenvalken, kerk- en steenuilen geplaatst bij veelal agrarische bedrijven. Daarmee geven deze de roofvogels een betere kans voor de toekomst.

Deze week controleerde Rene den Outer van de werkgroep de nestkasten op de aanwezigheid van jongen, zo ook bij akkerbouwer Engel Otte in De Heen. 'Dit werkt mooi', zegt Otte. 'Ik heb er geen omkijken naar en ze vangen muizen en ander ongedierte dus ik heb zelf graag in mijn schuur.'

Een jonge kerkuil heeft ongeveer drie muizen per dag nodig en een nest telt vijf tot acht jongen. 'Boeren zijn ontzettend belangrijk', laat Den Outer weten. 'Uilen en torenvalken leven veel in de omgeving van agrarische bedrijven,dus boeren zijn voor ons onmisbaar.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer