Zes NPPL-bedrijven testen sensor voor bodeminsecten

Zes deelnemers aan de Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL) testen dit seizoen een sensor voor bodeminsecten. De sensor werkt autonoom en geeft op eenvoudige wijze een beeld van de bodemkwaliteit.

Zes+NPPL%2Dbedrijven+testen+sensor+voor+bodeminsecten
© Han Reindsen

De sensor kan acari-mijten en collembola-springstaarten identificeren. Deze bodeminsecten zijn indicatoren voor de kwaliteit van de bodem. Het meten van de bodemkwaliteit is volgens NPPL een uitdaging, maar de sensor kan daarbij helpen.

Mijten en springstaarten spelen een cruciale rol in het reguleren en verbeteren van de nutriëntenkringloop, de afbraak en de humificatie, schrijft NPPL. Het project wil onderzoeken of deze indicatoren helpen de bodemkwaliteit op de Boerderij van de Toekomst beter in kaart te brengen.

Zes NPPL-telers de testen de sensor op toepasbaarheid in hun dagelijkse bedrijfsvoering. De sensor is ontwikkeld door Syngenta in samenwerking met het Hongaarse Instituut voor Bodemwetenschappen (ATK-TAKI).

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  7° / 3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  5 %
Meer weer