Melkveehouder blijft investeren in zonnepanelen

Steeds meer melkveehouders stappen over op zonne-energie. Het percentage dat hierin wil investeren, is ruim twee keer groter dan in 2021. Dat blijkt uit de jaarlijkse telefonische actualisatie van AgriDirect.

Melkveehouder+blijft+investeren+in+zonnepanelen
© ANP

Ruim 2.500 Nederlandse melkveehouders hebben al informatie gedeeld over hun investeringsplannen in duurzame energie, geeft AgriDirect aan. Door de hoge energieprijzen lijken ze eerder geneigd over te stappen naar het opwekken van duurzame energie.

Van de melkveehouders zegt 25,8 procent binnen afzienbare tijd te willen investeren in zonnepanelen. Dat percentage stond vorig jaar op 10 procent. In het onderzoek is ook gevraagd of melkveehouders al gebruikmaken van alternatieve energiebronnen. Ruim 45 procent gaf aan al gebruik te maken van zonnepanelen. Zonne-energie is onder boeren nog steeds met afstand de meest populaire manier van opwekken van duurzame energie.


Windenergie

Windenergie is voor steeds meer melkveehouders een alternatieve manier om energie op te wekken. Van de ondervraagden is 9 procent van plan hierin te investeren en 3 procent maakt er al gebruik van. Andere vormen van alternatieve energie als aardwarmte en biogas lijken met een percentage van minder dan 1 procent nog niet in opkomst.
Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer