Uitstel stemming geborgde zetels op verzoek van D66 en GroenLinks

De Tweede Kamer stemt niet deze dinsdag, maar waarschijnlijk volgende week dinsdag over het wetsvoorstel geborgde zetels van D66 en GroenLinks. Op verzoek van de twee partijen wordt de stemming uitgesteld.

Uitstel+stemming+geborgde+zetels+op+verzoek+van+D66+en+GroenLinks
© dirk hol

Na afloop van het debat vorige week was al duidelijk dat er nog volop overleg gevoerd moeten worden over het voorstel dat democratisering van de waterschappen beoogt. Dat komt vooral vanwege het door ChristenUnie en JA21 ingediende amendement. De initiatiefnemers van de wet hebben meer tijd nodig om te overleggen over de gevolgen van dit amendement.


ChristenUnie en JA21 stellen voor om, in tegenstelling tot GroenLinks en D66, de geborgde zetels te behouden. Wel zou hun aantal moeten afnemen naar zes, eerlijk verdeeld tussen landbouw, natuur en bedrijven. Ook vervalt in het alternatief van de ChristenUnie en JA21 de verplichte zetel voor geborgden in het dagelijks bestuur van de waterschappen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  13° / 7°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 4°
  85 %
Meer weer