Federatie Particulier Grondbezit 'kan leven' met compromis geborgde zetels

Federatie Particulier Grondbezit (FPG) zegt te kunnen leven met het compromis dat nu op tafel ligt bij het wetsvoorstel van D66 en GroenLinks om de geborgde zetels in de waterschappen af te schaffen.

Federatie+Particulier+Grondbezit+%27kan+leven%27+met+compromis+geborgde+zetels
© dirk hol

Tijdens het Kamerdebat over de initiatiefwet dienden ChristenUnie en JA21 een amendement in dat het terugdringen van het aantal geborgde zetels naar zes beoogt, met een gelijke verdeling tussen landbouw, natuur en het bedrijfsleven. Over de initiatiefwet en het amendement wordt dinsdag gestemd.


FPG-bestuurder Bibian van Rijckevorsel: 'De facto betekent het amendement minder geborgde zetels met een verschuiving van zetels van geborgden landbouw naar geborgden natuur. Het belang van het behoud van de geborgden is in onze ogen essentieel voor het voortbestaan en optimaal functioneren van de waterschappen. Met deze voorgestelde verdeling kunnen wij dan ook leven. Het komt ook tegemoet aan de initiatiefnemers voor democratisering en kritische geluiden over de verdeling tussen geborgden.'FPG is voor het behoud van geborgde zetels in het bestuur van waterschappen. Deskundigheid, herkenbaarheid en draagvlak zijn juist in functionele bestuursorganen als een waterschap belangrijke pijlers voor de kwaliteit van het bestuur en de besluitvorming. FPG trekt samen op met LTO, VNO-NCW en NAJK voor het in stand houden van geborgde zetels.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer