Wilco Schoonderbeek versterkt directieteam Horticoop

Het directieteam van Horticoop wordt per 1 juli uitgebreid met Wilco Schoonderbeek. Hij gaat aan de slag als director investments. In die functie is hij verantwoordelijk voor het complete investeringsproces van de investeringscoöperatie.

Wilco+Schoonderbeek+versterkt+directieteam+Horticoop
© Twan Wiermans

Het directieteam bestaat dan naast Schoonderbeek uit bestuursvoorzitter Steven van Nieuwenhuijzen en financieel bestuurder Hend van Ravenstein. Schoonderbeek gaat sturing geven aan de toekomstgerichte groei van Horticoop. Hij zal het proces leiden waarin bedrijven worden gevonden, geacquireerd en ondergebracht in de investeringscoöperatie.

Horticoop is sinds eind 2021 actief als investeringscoöperatie. Doel is om bij te dragen aan een duurzame en gezonde toekomst voor de tuinbouwsector. Dat kan door te investeren in bedrijven die de kennis, het netwerk en de groeimogelijkheden in de tuinbouw vergroten. Schoonderbeek heeft gedurende zijn loopbaan brede ervaring opgedaan in het investeringsvak.


Samenwerking is essentieel

Daarbij heeft Schoonderbeek zich onder meer gespecialiseerd op het gebied van investeringen in agrofood en het opzetten van innovatieve start-ups en scale-ups gericht op verduurzaming van de voedselketen en circulaire economie.'Om een gezonde toekomst van de sector te garanderen, moeten ondernemerschap, technologie en innovatie hand in hand gaan. Samenwerking is essentieel om een waardevolle bijdrage aan de voedsel- en sierteeltketen te kunnen leveren', aldus de director investments.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 10°
  10 %
 • Vrijdag
  29° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  10 %
Meer weer