Omzet Horticoop stijgt 10 procent

Het Coöperatief Koninklijk Tuinbouwcentrum Horticoop behaalde vorig jaar een omzet van 141,4 miljoen euro. Dat is een stijging van bijna 10 procent ten opzichte van 2019.

Omzet+Horticoop+stijgt+10+procent
© Vidiphoto

De toename is voor een groot deel te danken aan de deelneming in het Amerikaanse bedrijf Hort Americas. Horticoop verwierf eind 2019 een belang van 67,5 procent in deze onderneming, waardoor in 2020 een extra omzet van 9,4 miljoen euro in de boeken staat. Ook in Denemarken en Duitsland steeg de omzet van de coöperatie.


Uit het jaarverslag blijkt dat de verkoop in de techniek- en winkelactiviteiten klom. Horticoop breidde eind 2020 het belang in Smartcoat, producent van coatings voor een optimaal kasklimaat, van 80 naar 100 procent uit.


Winst van 3,6 miljoen euro

Horticoop heeft het afgelopen jaar een winst behaald van 3,6 miljoen euro. De coöperatie leed in 2019 nog een verlies van 1,7 miljoen. Het nettoresultaat in 2020 werd positief beïnvloed door de verkoop van twee panden, in De Lier en Rokanje.

Het coöperatieve tuinbouwcentrum zit in een transitieproces. Na de verkoop van de groothandelsactiviteiten in 2018 is het bedrijf een nieuwe richting ingeslagen. Het wil tegemoet komen aan de behoeftes van de individuele leden en de tuinbouwsector wat betreft financiën, innovatie en duurzaamheid. Dat kan het beste door kennis uit te wisselen, te investeren en te ondernemen om zo bij te dragen aan de ontwikkeling van de sector. Deze transitie heeft tot extra kosten geleid in 2020.


Ledenaantal gelijk

Door de winst stijgt het eigen vermogen van de coöperatie naar 48,8 miljoen euro. De solvabiliteit, het eigen vermogen ten opzichte van het balanstotaal, ligt op ruim 56 procent. Het aantal leden van Horticoop is met 394 hetzelfde als in 2019. Bij de coöperatie zijn 350 mensen in dienst.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  12° / 9°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer