Kabinet zet mogelijk rem op stikstoffonds

Om het begrotingstekort op te vangen, gaat het kabinet mogelijk minder geld stoppen in het klimaat-, stikstof- en het Nationaal Groeifonds. Volgens diverse media gaat het in de komende periode om een bedrag van in totaal 2 miljard euro.

Kabinet+zet+mogelijk+rem+op+stikstoffonds
© DIRK HOL

Door de oorlog in Oekraïne is de inflatie sterk opgelopen. Voor het repareren van de koopkracht heeft het kabinet miljarden euro's uitgetrokken voor onder meer een belastingverlaging op energie en brandstoffen. Daarnaast kende Rutte IV een fikse tegenvaller door een gerechtelijke uitspraak over een door de belastingdienst onterecht gehanteerde hoge spaartaks.


Dit gat van circa 10 miljard euro moet deze regeerperiode gedicht worden. Onlangs maakten premier Mark Rutte en minister van Financiën Sigrid Kaag een rondje langs de oppositiepartijen om steun te vragen voor aanpassingen aan de begroting. Een deel van de bespaarde miljarden euro's moet ook ten goede komen aan de versterking van defensie. Het kabinet komt waarschijnlijk vrijdag met meer details naar buiten over de aangepaste voorjaarsnota.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 3°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer