Verenigde Staten willen meer Nederlands melkpoeder importeren

De Verenigde Staten (VS) willen tijdelijk veel meer melkpoeder importeren, ook uit Nederland. De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft de importregels verruimd omdat de eigen Amerikaanse productie grotendeels is stilgevallen.

Verenigde+Staten+willen+meer+Nederlands+melkpoeder+importeren
© Nieuwe Oogst

De oorzaak van de tekorten aan babymelkpoeder is het stilvallen van de fabriek van Abbott, de grootste fabrikant van babyvoeding in de VS. De fabrikant legde verschillende productlijnen stil nadat vier baby’s ziek waren geworden en twee ervan stierven, mogelijk door een bacteriële besmetting. De productie in een van de fabrieken van het bedrijf in Michigan ligt voorlopig volledig stil.

FDA-chef Robert Califf zegt te hopen dat deze oproep aan de wereldmarkt wordt gehoord en dat zuivelbedrijven de kans aangrijpen om hun levering uit te breiden. De Amerikaanse voedselautoriteiten melden verder dat ze overeenstemming hebben bereikt met de fabrikant over voorzorgsmaatregelen om de fabriek te kunnen heropenen. Het bedrijf laat weten dat het enkele weken zal duren voordat de Amerikaanse babymelk weer aan de retailers kan worden geleverd.

Vanwege het tekort aan melkpoeder voor zuigelingen heeft de Amerikaanse president Joe Biden onlangs ingegrepen en de regering opgedragen om de beschikbaarheid van zuigelingenmelk te waarborgen. Volgens de FDA lukt dat meestal met zo'n 98 procent. Tot nu toe is de invoer voornamelijk afkomstig van handelspartners in Mexico, Ierland en Nederland.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  22° / 12°
  50 %
 • Zondag
  20° / 11°
  60 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
Meer weer