Aspergeseizoen in volle gang

Het aspergeseizoen is in volle gang. Dat merkt ook Wilco van den Broek van de Veluwse Aspergeboerderij in het Gelderse Otterlo. De asperges gaan er gelijk van het land de eigen winkel in. 'Dagvers is onze kracht', licht de aspergeteler toe.

De aspergeteelt ontstond toen het familiebedrijf opzoek ging naar nieuwe verdienmodellen. Inmiddels heeft Van den Broek 6 hectare asperges en ook nog kippen en kersen. Het groeiseizoen ging dit jaar mooi op tijd van start. 'Bij de minitunnels waren we lekker vroeg aan de gang en bij het plastic normaal op tijd, dus daar zijn we blij mee.'

Voordat de coronatijd begon, leverde Van den Broek zo'n 70 tot 80 procent van de asperges aan de horeca. Die vraag viel weg tijdens de coronaperiode, maar gelukkig kochten meer mensen toen direct bij de boer. Inmiddels levert de aspergeteler weer aan de horeca, maar weet de consument de weg naar zijn winkel nog steeds goed te vinden. De populariteit van 'het witte goud' zorgt voor een goede prijs. 'De prijs was tot Pasen extreem goed, maar is nu ook nog steeds netjes.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer