Ook in Frankrijk stijgt melkprijs, biologisch daalt

De melkprijs in Frankrijk lag in maart 2022 met 39,5 cent per liter maar liefst 22,7 procent hoger dan in maart 2021. De prijs voor biologische melk daalde juist met 1,2 procent naar 45,3 cent. Voor specifieke melk voor streekproducten werd in februari 2022 gemiddeld genomen 8,8 procent meer betaald dan in februari 2021. Dit is 16,5 procent van alle opgehaalde melk.

Ook+in+Frankrijk+stijgt+melkprijs%2C+biologisch+daalt
© Arie Meijer

Die prijzen gelden voor standaardmelk met 3,8 procent vet en 3,2 procent eiwit. Wel daalde de aanvoer van melk in maart 2022 met 1,2 procent ten opzichte van maart 2021. Dit was in alle regio's waarneembaar, met uitzondering van Normandië en het gebied rond Parijs, meldt het Franse ministerie van Landbouw en Voedsel.


Stijging in EU

Overigens blijft de melkproductie in februari in de drie grootste melkproducerende EU-landen achter ten opzichte van diezelfde maand in 2021. Daarbij gaat het naast Frankrijk om Duitsland en Nederland. Door een stijgende productie in Ierland, Polen en Italië wordt in de hele EU 0,8 procent meer melk geproduceerd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  9° / 7°
  95 %
 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
Meer weer