Verenigde Staten exporteren meer landbouwgrondstoffen en vlees

De Verenigde Staten hebben in het eerste kwartaal van dit jaar voor meer dan 49 miljard dollar, bijna 46,6 miljard euro, aan landbouwgrondstoffen geëxporteerd. Daarmee steeg de waarde van de Amerikaanse agrarische export ruim 10 procent.

Verenigde+Staten+exporteren+meer+landbouwgrondstoffen+en+vlees
© Ad van Velde

Volgens cijfers van het landbouwministerie USDA wordt daarmee opnieuw op een recordjaar aangekoerst. Uit de kwartaalcijfers blijkt dat de Amerikaanse export van landbouwproducten voor de eerste drie maanden ongeveer 4,6 miljard dollar, zo'n 4,37 miljard euro, meer waard is dan in het eerste kwartaal van vorig jaar.

Het gehele jaar 2021 eindigde uiteindelijk met een record voor overzeese verkoop van 177 miljard dollar, ruim 168 miljard euro. Dankzij de sterke export en nog sterkere exportwaarden zijn de Verenigde Staten op weg om dit jaar dat record te overtreffen.


Sojabonen en mais

De uitvoer van sojabonen en mais is fors gestegen, grotendeels dankzij de sterke verkoop aan China. Ook de vleesexport uit de Verenigde Staten was sterk, blijkt uit gegevens van de Foreign Agricultural Service (FAS) en de Amerikaanse Meat Export Federatie. De vleesexport wordt aangewakkerd door belangrijke markten als Zuid-Korea, Japan en Taiwan, maar is ook erg sterk in China en belangrijke Latijns-Amerikaanse markten.

De Amerikaanse vleesexport naar het Midden-Oosten is daarmee hersteld, zo verklaren marktanalisten de stijging. Er werd 353.852 ton rundvlees geëxporteerd, ter waarde van 3 miljard dollar: ruim 2,85 miljard euro. In volume een stijging van 6 procent, maar in waarde met 41 procent.

China en Hong Kong importeerden samen 62.237 ton Amerikaans rundvlees, ter waarde van 582,4 miljoen dollar: dik 554 miljoen euro. Dat is een volumestijging van 36 procent en een waardestijging van 59 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2021.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  9° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
 • Zondag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer