Nederland exporteert minder biggen

De export van Nederlandse biggen daalde dit jaar tot medio april 17 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2021. Er werden 1,635 miljoen dieren uitgevoerd. De drie belangrijkste afnemende landen nemen daarvan 95 procent voor hun rekening. Dat zijn Duitsland, Spanje en België.

Nederland+exporteert+minder+biggen
© Koos Groenewold

Exporteurs brachten in de eerste vijftien weken van dit jaar 1,635 miljoen biggen naar hun bestemming in het buitenland. Dat waren vorig jaar in dezelfde periode ruim 340.000 biggen meer, blijkt uit de RVO-marktcijfers. Ruim de helft van de exportbiggen gaat naar vleesvarkenshouders in Duitsland (52 procent).

32 procent van de Nederlandse biggen vindt zijn bestemming in Spanje. Bijna 11 procent wordt opgelegd in de vleesvarkensstal van Belgische varkenshouders. De levende export daalde dit jaar opnieuw licht. In vergelijking met de eerste vijftien weken van 2021 zijn bijna zeventienduizend minder vleesvarkens geëxporteerd, een daling van 7,3 procent.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  10° / 3°
  55 %
Meer weer