Duitsland telt meer varkens dan verwacht

De varkenspopulatie in Duitsland is door het federaal Bureau voor de Statistiek (Destatis) naar boven bijgesteld. Op basis van tellingen telde Duitsland per 3 november vorig jaar 23,76 miljoen varkens. Dat zijn er 142.700 meer dan waarmee eerder werd gerekend.

Duitsland+telt+meer+varkens+dan+verwacht
© Nieuwe Oogst

In vergelijking met de voorlopige varkenstelling laat de definitieve telling zien dat de Duitse varkenspopulatie niet zo sterk is afgenomen als oorspronkelijk gemeld. De daling ten opzichte van het onderzoek van vorig jaar is niet langer 9,4 procent, maar 'slechts' 8,9 procent. In absolute aantallen komt dit overeen met een daling van het aantal dieren met 2,31 miljoen.

Destatis heeft het aantal vleesvarkens met 112.200 naar boven bijgesteld tot bijna 11 miljoen ten opzichte van de voorlopige telling. Voor de biggen werd het uiteindelijke aantal met 74.000 dieren verhoogd tot 6,92 miljoen. Het aantal fokzeugen werd naar boven gecorrigeerd met 12.300 stuks naar 1,57 miljoen.


Zeugenstapel

De zeugenstapel daalde niet met 7,3, maar met 6,6 procent. In absolute termen betekent dat een krimp van 111.700 zeugen ten opzichte van 2020. De omvang van de Duitse varkensstapel ligt op het laagste niveau sinds 1995, daar doen de bijstellingen door Destatis niks aan af.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 14°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
Meer weer