FrieslandCampina voegt productielocaties samen

Royal FrieslandCampina voegt de productie en logistiek van dagverse zuivel in Rotterdam samen met de dagverse zuivelproductie in Maasdam. Daarnaast worden twee melkpoedertorens in Leeuwarden gesloten.

FrieslandCampina+voegt+productielocaties+samen
© FrieslandCampina

Volgens het zuivelconcern passen deze maatregelen in het voornemen van FrieslandCampina zich meer te focussen op 'zuivelproducten met toegevoegde waarde'. Door de voorgenomen samenvoeging in Maasdam reduceert FrieslandCampina de CO2-uitstoot van de dagverse zuivelproductie met 30 procent.

De productielocaties maken deel uit van FrieslandCampina Food & Beverage. In Leeuwarden verdwijnen 55 van de 750 arbeidsplaatsen, door de voorgenomen sluiting van de melkpoedertorens. In Rotterdam komen 142 arbeidsplaatsen te vervallen. Tegelijkertijd ontstaan in Maasdam door de samenvoeging ongeveer 40 nieuwe arbeidsplaatsen bovenop de bestaande 267. Medewerkers op de drie locaties zijn donderdag geïnformeerd over het voornemen.


Melkpoedertorens

De aanpassingen in het productienetwerk kosten FrieslandCampina eenmalig ongeveer 45 miljoen euro. De twee melkpoedertorens in Leeuwarden zullen per 1 mei worden gesloten. De locatie in Rotterdam sluit uiterlijk in december 2023.

'We werken aan een toekomstbestendig en duurzamer productienetwerk', stelt president Roel van Neerbos van FrieslandCampina Food & Beverage in een persverklaring. 'De weloverwogen transitie naar een productportfolio dat tegemoetkomt aan de marktvraag naar duurzamere producten met toegevoegde waarde, zoals bijvoorbeeld zuivel onder het On the way to PlanetProof-keurmerk, is daarbij ons vertrekpunt.'

Neerbos realiseert zich dat de sluiting van productielocaties bij medewerkers hard aankomt. De medewerkers en vakbonden zijn geïnformeerd en de medezeggenschap is om advies gevraagd. FrieslandCampina past het sociaal plan toe en ondersteunt de betrokken medewerkers bij het vinden van een nieuwe baan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 6°
  10 %
 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
Meer weer