FrieslandCampina viert jaarlijkse 'eerste lentedag'

Zuivelconcern FrieslandCampina hield vrijdag weer zijn jaarlijkse Campina Eerste Lentedag. Hiermee toont het concern aan het grote publiek dat de koeien weer naar buiten kunnen voor het weideseizoen. Dit jaar vond de opening van het weideseizoen plaats bij melkveehouder Coen Wantenaar in het Utrechtse Soest.

FrieslandCampina+viert+jaarlijkse+%27eerste+lentedag%27
© Rodney Kersten

Olympisch turnkampioen Epke Zonderland had de eer om de staldeuren te openen en de koeien naar buiten te laten. Kinderen van de Ludgerusschool in Soest waren ook aanwezig op de boerderij en voerden voor Zonderland een ingestudeerde koeiendans op.

Zonderland ging met het openen van de staldeuren naar eigen zeggen terug naar zijn roots. 'De boerderij is voor mij bekend terrein. Mijn opa en overgrootvader hielden ook koeien. Het is voor mij elk jaar weer een speciaal moment als de koeien naar buiten gaan. Het brengt mooie herinneringen van vroeger naar boven en het geeft echt het gevoel dat de lente weer is begonnen', meldt hij via een persverklaring van FrieslandCampina.

Op vrijdag 27 mei en maandag 6 juni openen meer dan zestig boeren hun staldeuren voor publiek tijdens de 15de editie van de Campina Open Boerderijdagen. Het publiek is dan welkom om een kijkje achter de schermen van de boerderij te komen nemen. Boeren laten onder meer aan de hand van spelactiviteiten zien hoe 'melk van de grazende koeien in de wei terechtkomt in het glas thuis op tafel'.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  2° / -3°
  10 %
 • Vrijdag
  0° / -4°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
Meer weer