Ledenraad stemt in met jaarrekening FrieslandCampina

De ledenraad van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina heeft dinsdag de jaarrekening van de coöperatie over 2021 vastgesteld. Ook werd het besluit van het bestuur tot vaststelling van de jaarrekening van Koninklijke FrieslandCampina over 2021 goedgekeurd.

Ledenraad+stemt+in+met+jaarrekening+FrieslandCampina
© Nieuwe Oogst

De ledenraad stemde in met het voorstel om 33 miljoen euro toe te voegen aan de algemene reserve van de coöperatie en 8 miljoen euro te reserveren als rentevergoeding aan houders van ledencertificaten. Over het boekjaar 2021 zal vanuit de algemene reserve 14 miljoen euro worden uitgekeerd in de vorm van een contante nabetaling van 14 cent per 100 kilo melk.

Er ligt een voorstel om het coöperatiebestuur terug te brengen van negen naar acht personen, zegt Sybren Attema, voorzitter van het bestuur van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina en van de raad van commissarissen van Koninklijke FrieslandCampina.

Daarnaast wordt voorgesteld het aantal commissarissen terug te brengen van dertien naar negen. Gedacht wordt aan vijf coöperatie- en vier externe commissarissen. Met dit laatste komt er meer ruimte om commissarissen met specifieke kennis aan te trekken om zo het toezicht op de onderneming te versterken. Overigens zijn minimaal drie coöperatiecommissarissen tevens lid van het coöperatiebestuur.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 5°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer