Pöttinger komt met een bandhark

Het Oostenrijkse Pöttinger heeft een bandhark gebouwd. De Mergento VT 9220 heeft een werkbreedte van maximaal 9,2 meter wanneer de machine een zwad in het midden aflegt.

P%C3%B6ttinger+komt+met+een+bandhark
© Pottinger

Behalve als middenaflegger is de bandhark ook te gebruiken als zijaflegger door de twee banden naar elkaar toe te bewegen. De werkbreedte is dan 8,7 meter. Vanaf 1 augustus is de bandhark te koop.

Door het oprapen met een pick-up in plaats van harken met een rotorhark over stoppel en grond, is de bandhark minder vervuilend. Ook is de machine op die manier geschikter voor gevoelige, droge en bladrijke gewassen.


Zes tandrijen

De pick-up heeft zes tandrijen die het gras direct op de band leggen. Op het moment van afleggen trekken de tanden zich direct terug. Dit afgiftepunt ligt 12 centimeter hoger dan de afvoerband zelf.

Bij het gebruik als middenaflegger kunnen beide pick-ups de bodem volgen door 30 graden omhoog en 13 graden naar beneden te bewegen. Op de kopakker stoppen de banden automatisch met draaien, zodat niet hoeft te worden gewacht tot de banden leeg zijn. De timing van het doordraaien is af te stellen in de cabine.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

Meer weer