Frestia breidt aandeel snackpaprika's uit in Portugal

Frestia breidt het aandeel snackpaprika's uit in Portugal. Vanaf komend teeltseizoen wordt de oppervlakte verdubbeld. Volgens de teler van paprika's en minitrostomaten in het Zuid-Hollandse Honselersdijk versterkt de uitbreiding de leveringszekerheid voor de vier seizoenen.

Frestia+breidt+aandeel+snackpaprika%27s+uit+in+Portugal
© Frestia

Dit is vooral van belang voor het eerste kwartaal van het jaar, waarin er tot nu toe onvoldoende snackpaprika's beschikbaar waren om de vraag volledig in te vullen. Nu kan Frestia nog beter jaarrond telen. Het tekort aan zonlicht in het Nederlandse winterseizoen kan op deze manier goed worden gecompenseerd.

De snackpaprika's die in Portugal worden geteeld, zijn van dezelfde kwaliteit als in Nederland, laat het bedrijf weten. Dit komt doordat het een glazen kas betreft met dezelfde systemen zoals we die in Nederland kennen. Hierdoor is de locatie minder afhankelijk van de weersomstandigheden. Ook de smaak van de snackpaprika's is gelijk, omdat Frestia in Portugal dezelfde rassen teelt.


Gunstig klimaat

In de maanden dat het moeilijk is om aan Nederlands product te komen, kan Frestia toch dezelfde kwaliteit producten aanbieden aan de Nederlandse consument. 'Wij noemen het geen Nederlands seizoen of Portugees seizoen, het is gewoon jaarrond het Frestia-seizoen', zegt eigenaar Wim Zuidgeest. In Portugal heerst een gunstig klimaat voor de snackpaprika, er is veel zonlicht en het is niet te warm door de koele invloed van de Atlantische Oceaan.

Naast de snackpaprika's teelt Frestia minitroscherrytomaten. Het bedrijf wordt geleid door een Portugees team met ondersteuning vanuit Nederland, zodat de producten voldoen aan de voedselveiligheids- en duurzaamheidseisen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer