Verimark tijdelijk toegelaten voor tripsbestrijding bedekte paprikateelt

Paprikatelers in Nederland kunnen voor de bestrijding van Californische trips in hun kassen dit voorjaar weer beschikken over het insecticide Verimark.

Verimark+tijdelijk+toegelaten+voor+tripsbestrijding+bedekte+paprikateelt
© Twan Wiermans

De vrijstelling is afgegeven door het ministerie van LNV, meldt Glastuinbouw Nederland. Verimark werd eerder dit jaar al tijdelijk toegelaten in de bedekte teelt van tomaten voor de bestrijding van tabakswittevlieg. Beide vrijstellingen zijn mede tot stand gekomen dankzij Glastuinbouw Nederland.'Het snel beschikbaar krijgen van Verimark is belangrijk voor ons', stelt teler Wouter Overgaag op de website van Glastuinbouw Nederland. De vrijstelling is afgegeven, omdat Californische trips in de periode van week 10 tot week 20 een teeltbedreigend probleem is voor de bedekte teelt van paprika. 'Op dit moment zijn er onvoldoende mogelijkheden om in die fase van de teelt het gewas afdoende te beschermen.'


Geïntegreerde gewasbescherming

Het aangevraagde middel met de werkzame stof cyantraniliprole draagt volgens Overgaag bij aan de instandhouding van geïntegreerde gewasbescherming. Ook is een goede beheersing van trips in de vroege teeltfase belangrijk voor het beheersen van tomatenbronsvlekkenvirus in paprika.

Verimark is uitsluitend toegelaten voor een behandeling via het druppelsysteem. Deze vrijstelling is vrijdag gepubliceerd in de Staatscourant en treedt ook meteen in werking. De tijdelijke toelating vervalt op 15 mei 2022. Het middel mag alleen worden gebruikt op bedrijven met bedekte paprikateelt op substraat die officieel erkend zijn als zogeheten nullozers.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  13° / 7°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 4°
  85 %
Meer weer