Allflex-manager: 'Veehouder mist dracht door te vroeg insemineren'

Zeven op de tien veehouders is vaak te vroeg met insemineren, stelde key accountmanager Kees Pols van Allflex woensdag tijdens de Praktijkdag Koemonitoringsysteem. De praktijkdag vond plaats op het melkveebedrijf Steverink in het Gelderse Silvolde.

Daar werd voor een selecte groep uitleg gegeven over het Allflex SenseHub-systeem. Melkveehouder Henry Steverink maakt zelf ook gebruik van het systeem. Het meet de tochtigheid op basis van de activiteiten van het dier. Vervolgens wordt het ideale inseminatiemoment berekend.

Deze werkwijze bevalt hem prima. 'Het geeft veel rust, zo hoef ik niet te twijfelen of ik een koe laat op de avond of beter vroeg in de ochtend kan insemineren', stelt hij. De praktijkdag was een initiatief van Allflex, Gijs en Dierenartsenpraktijk Slingeland.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  11° / 1°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
Meer weer