Projectbureau Herstructurering Tuinbouw Bommelerwaard stopt

Projectbureau Herstructurering Tuinbouw Bommelerwaard (PHTB) houdt volgend jaar op te bestaan. Het bureau speelde een rol bij de verduurzaming van de tuinbouw in de regio. Een groot deel van deze opgave is nu gerealiseerd.

Projectbureau+Herstructurering+Tuinbouw+Bommelerwaard+stopt
© Vidiphoto

Het PHTB ontstond tien jaar geleden door samenwerking van de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel, het waterschap Rivierenland en provincie Gelderland. Doel van het projectbureau was om via een herstructurering de glastuinbouw en paddenstoelenteelt in het gebied een duurzame toekomst te bieden of te laten behouden. Ook werd erop ingezet de deelgebieden en hun omgeving voor bewoners leefbaar te houden dan wel leefbaarder te maken.

Tien jaar na de start van het PHTB is de herstructurering voor 118 hectare van beide sectoren gerealiseerd. Doel was om 132 hectare op te pakken. Om het gebied aantrekkelijker en leefbaarder te maken, is geïnvesteerd in de aanleg van groen-, water- en infrastructurele werken. Momenteel is 50 tot 75 procent van de gestelde doelen gerealiseerd. Een behoorlijk aantal projecten is of gaat dit jaar nog wel in uitvoering.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

Meer weer