Twee gewassen uit één zaaimachine bij Amazone

Amazone komt met een nieuwe pneumatische opbouwzaaimachine. Deze Centaya-C heeft een zaadtank van 2.000 liter die bestaat uit twee compartimenten.

Twee+gewassen+uit+%C3%A9%C3%A9n+zaaimachine+bij+Amazone
© Amazone

Door de twee compartimenten in de 2.000 liter tank is het mogelijk tegelijk zaad voor een hoofdgewas en een onderzaaigewas te zaaien of een combinatie te maken met meststoffen.

De zaaimachine is te krijgen in werkbreedtes van 3 meter, 3,5 meter en 4 meter. Er is keuze om het zaad uit de twee compartimenten met verschillende doseringen in één keer in de grond te brengen of apart. In dat laatste geval zijn er ook twee verschillende afgifteplaatsen en -dieptes mogelijk.


Maximaal drie uitgifte punten

Optie is om de Centaya_C pneumaat uit te rusten met de enkele schijfkouter Rotec Pro met een diameter van 400 millimeter of de dubbele schijfkouter TwinTec. Voor het gelijktijdig zaaien van een vanggewas is er de GreenDrill 200 opbouwzaaimachine met 200 litertank waardoor een derde afgiftepunt van zaad ontstaat op ketsplaten achter de zaaimachine.

De Centaya is isobus-bediend met de Amatron 4-terminal en in te stellen op zaaizaadhoeveelheden van 0,5 tot 400 kilo per hectare. De rijafstanden zijn in te stellen van 12,5 tot 15 centimeter.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  10° / 3°
  55 %
Meer weer