Gesubsidieerd scholing voor ondernemers en coaches

Agrarische ondernemers en adviseurs kunnen vanaf 4 april een voucher aanvragen voor een tegemoetkoming in de kosten van een cursus op gebied van stikstof, natuurinclusieve landbouw of precisielandbouw.

Gesubsidieerd+scholing+voor+ondernemers+en+coaches
© Twan Wiermans

De ondernemers en adviseurs kunnen voor geselecteerde opleidingen een beroep doen op de Subsidieregeling Agrarische Bedrijfsadvisering en Educatie (SABE). Het scholingsaanbod wordt aangeboden door de vier groene hogescholen van Nederland en Wageningen Universiteit & Research/Wageningen Academy.

Het aanbod richt zich op drie thema’s:
1. Stikstof: op bedrijfsniveau omgaan met brongerichte reductie van ammoniak en broeikasgassen.
2. Natuurinclusief ondernemen: de economische onderbouwing van het verbinden van de boerenpraktijk en de natuur.
3. Precisielandbouw: hoe kun je als ondernemer op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van precisielandbouw en hoe kun je slim gebruikmaken van de technieken bij beslissingen en teeltmaatregelen?


Praktische cursussen

Het programma bestaat uit praktische cursussen specifiek voor agrarische ondernemers en opleidingstrajecten voor adviseurs/coaches voor het begeleiden van individuele ondernemers en netwerken op weg naar een toekomstbestendige sector. De nadruk ligt op het inspireren en overbrengen van kennis waarbij een duurzaam verdienmodel centraal staat. Daarnaast wordt er ingegaan op mogelijke (regionale) toepassingsmogelijkheden gebaseerd op praktijkvoorbeelden.

Het scholingsaanbod is een gezamenlijk programma van de vier groene hogescholen en Wageningen Universiteit & Research/Wageningen Academy. De betrokken hogescholen zijn Aeres Hogeschool, HAS Hogeschool, Hogeschool Van Hall Larenstein, Hogeschool Inholland. Het totale scholingsaanbod is onderdeel van de SABE-regeling en kan tot 100 procent gesubsidieerd worden door middel van het verkrijgen van een voucher via RVO.nl.


Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  9° / 2°
  70 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  11° / 2°
  50 %
Meer weer