Universiteit+Maastricht+richt+future+farming+instituut+op
Nieuws
© Universiteit Maastricht

Universiteit Maastricht richt future farming instituut op

De Universiteit Maastricht richt in Venlo een nieuw future farming instituut op om bij te dragen aan de technologische vernieuwing in de agrifoodsector.

In dit nieuwe kennisinstituut Brightlands Future Farming Institute komen de krachten bij elkaar van Universiteit Maastricht, provincie Limburg, Regio Noord-Limburg, BASF Vegetable Seeds als potentiële private partner en Brightlands Campus Greenport Venlo. De totale investering over tien jaar is ruim 40 miljoen euro.

Het nieuwe instituut gaat zich onder meer richten op het veredelen van planten, zodat deze gezonder zijn voor mens en klimaat en milieuvriendelijker kunnen worden geteeld in een innovatieve setting: de greenhouse en indoor farming engineering.


Expertise

Het instituut legt de verbinding tussen de primaire en veredelingssector enerzijds en voedings- en gezondheidsexpertise anderzijds. Zo vormt het instituut een schakel in de keten van hoogwaardige plantenrassen via een uitgebalanceerde teelt en voedingsconcepten tot het bevorderen van de gezondste regio van Nederland.

Het instituut wordt gehuisvest op Brightlands Campus Greenport Venlo, in Brighthouse, dat half 2021 gereed zal zijn. In dat jaar worden hier bovendien nieuwe R&D-kassen gebouwd, waarvan een deel ook voor het bedrijfsleven beschikbaar komt. Er gaat onder meer worden gewerkt aan moderne veredelingstechnieken, sensortechnologie, kunstmatige intelligentie, robotica en geavanceerde systeemanalyse, waarbij smaak, gemak en duurzame circulaire productie van voeding centraal staan.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
 • Zondag
  20° / 14°
  50 %
Meer weer