Subsidie voor bedrijfsadvies om duurzamer te werken

Boeren en tuinders kunnen vanaf 4 april een subsidie van 1.500 euro aanvragen voor bedrijfsadvies over een duurzamere bedrijfsvoering. Het betreft de Subsidieregeling agrarische bedrijfsadvisering en educatie (Sabe).

Subsidie+voor+bedrijfsadvies+om+duurzamer+te+werken
© Jos Thelosen

Boeren en tuinders kunnen de voucher ter waarde van 1.500 euro aanvragen via het e-loket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Met dit bedrag kunnen zij advies van een erkend bedrijfsadviseur krijgen of deelnemen aan een cursus.

Het doel van de subsidie is dat boeren en tuinders duurzamer gaan werken. Denk daarbij aan duurzaam bodembeheer, werken met weerbare teeltsystemen of het herstellen van biodiversiteit op hun bedrijf. Ook precisielandbouw en het verminderen van de uitstoot van ammoniak, nitraat en fosfaat zijn toepasselijke thema's. Verder zegt RVO.nl dat advies voor het starten, overnemen of beëindigen van een landbouwbedrijf ook tot de mogelijkheden behoort.


eHerkenning

Boeren en tuinders kunnen de adviesvoucher aanvragen van 4 april 12 uur tot en met 15 mei 17 uur. Voor de aanvraag moeten zij over minimaal eHerkenning niveau 2+ beschikken. Dit is een betrouwbaar inlogmiddel.

RVO.nl behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 8°
  85 %
 • Donderdag
  13° / 7°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  70 %
Meer weer