Groen+Kennisnet+deelt+kennis+via+online+cursussen
Nieuws
© pixabay

Groen Kennisnet deelt kennis via online cursussen

Voor wie zich wil verdiepen in de pluimvee-, varkens- of melkveehouderij zijn nu gratis online cursussen beschikbaar via het Groen Kennisnet. Het gaat in totaal om meer dan honderd e-learning hoofdstukken.

Groen Kennisnet ontsluit in samenwerking met de agrarische onderwijsinstellingen en uitgeverij Roodbont Publishers bv online cursusmateriaal voor de veehouderij. De online cursussen behandelen verschillende thema's binnen de pluimvee-, melkvee- en varkenshouderij.

Op dit moment zijn zeven cursussen voor de pluimveehouderij, vijf voor de melkveehouderij en vijf cursussen voor de varkenshouderij beschikbaar. Daarbij gaat het om onderwerpen als pluimveevoeding, dierenwelzijn, gedrag en hygiëne.

Bij melkvee komen onderwerpen als melkwinning, beweiding, bodem en rundveefokkerij aan bod. En bij varkenshouderij zijn dat onder andere cursussen over kraamstalmanagement, biggenopfok en vleesvarkens. Ook komen er op korte termijn cursussen bij voor andere veehouderijsectoren, zoals de kalverhouderij en voor de schapen- en geitenhouderij.

Weer

 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
 • Zondag
  20° / 14°
  50 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer