Vegan-boerderij Zonnegoed Agrarisch Ondernemer van het Jaar

Boerderij Zonnegoed van Joost van Strien en Christiaan Feickens uit het Flevolandse Ens is uitgeroepen tot Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2022. Het biologisch-dynamisch bedrijf in de Noordoostpolder is het eerste vegan-akkerbouwbedrijf in Nederland.

Vegan%2Dboerderij+Zonnegoed+Agrarisch+Ondernemer+van+het+Jaar
© Eigen Foto

Het bedrijf ontving donderdag in Veenendaal een cheque ter waarde van 12.500 euro. In het juryrapport wordt Zonnegoed omschreven als een uniek concept met een kringloopgedachte zonder dieren. In een uitgekiend bouwplan met luzerne en grasklaver als natuurlijke stikstofbinders zoeken de akkerbouwers naar een balans. Ook werkt het bedrijf al vijftien jaar met onbereden teeltbedden.


De publieksprijs ging met 35 procent van de stemmen naar Vers Vleesboerderij Savelkouls. Het bedrijf in Den Bosch kreeg een cheque van 2.500 euro. Andere genomineerden in de verkiezingen waren De Zeekraal (schapen met zuivelboerderij), Beemster Valery (akkerbouwbedrijf) en Kievit (biologische groentepakketten en tuinbouw).

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  20 %
Meer weer