Familie+Ten+Have+wint+agrariche+ondernemersprijs+2019
Nieuws
© Eigen Foto

Familie Ten Have wint agrariche ondernemersprijs 2019

De varkenshouders Annechien, Menno, Detmer en Lizeth ten Have uit Beerta (Gr) zijn uitgeroepen tot Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2019. Ze kregen donderdag in Veenendaal de prijs uitgereikt door juryvoorzitter Marc Calon.

Met hun duurzame varkensvleesmerk Hamletz zet de familie Ten Have een bijzonder consumentenmerk in de markt. Volgens de jury past de productie van Hamletz in de moderne filosofie van circulaire landbouw.

Tien jaar lang is aan het consumentenmerk gewerkt. Sinds vorig jaar ligt Hamletz ligt in de schappen. De jury toonde zich onder de indruk van de passie, ambitie, lef en vasthoudendheid van de familie Ten Have.

Waardering voor sector

Annechien ten Have ziet de prijs als een belangrijke waardering voor de varkenssector. Ze benadrukt dat de realisering van Hamletz met vallen en opstaan is gebeurd. Calon sprak van 'een fantastische en terechte winnaar.'

Weer

 • Woensdag
  24° / 17°
  10 %
 • Donderdag
  22° / 13°
  10 %
 • Vrijdag
  24° / 11°
  10 %
Meer weer