Vijf+bedrijven+genomineerd+voor+Ondernemer+van+het+jaar+2019
Nieuws
© Huisman Media

Vijf bedrijven genomineerd voor Ondernemer van het jaar 2019

Vijf genomineerden zijn nog in de race voor de titel 'Agrarisch Ondernemer van het jaar 2019'. Iedereen kan de komende weken meedoen door een stem uit te brengen voor de toekenning van de publieksprijs.

De jury van de ondernemersprijs, onder leiding van LTO-voorzitter Marc Calon, heeft uit tien eerder geselecteerde kandidaten nu vijf agrarische bedrijven genomineerd voor de titel. Ze zijn alle vijf afkomstig uit de noordelijke helft van Nederland. Vorig jaar ging de Brabantse kweker van uitgangsmateriaal voor frambozen en aardbeien Peter van der Avoird er nog met de hoofdprijs vandoor.

Twee genomineerde bedrijven komen uit Overijssel. Het zijn De Maargies Hoeve, een melkveebedrijf met een grote zorgtak op drie locaties in Kallenkote, en Agro Giethoorn, een onderneming met vier pijlers: akkerbouw, pluimvee, energieproductie en het drogen van restproducten in Giethoorn.

Groningen en Drenthe

Groningen is vertegenwoordigd met Hamletz, een gecombineerd varkenshouderij en akkerbouwbedrijf in Beerta dat het duurzame varkensvleesmerk Hamletz levert. Uit Drenthe komt Van Geel Chrysanten en Orchideeën, een plantenkwekerij met veel aandacht voor toekomstbestendig, flexibel werken in Erica

De vijfde genomineerde is bloemkoolbedrijf P.N. Slagter in Andijk in Noord-Holland. Drie broers en vijf zonen telen en verhandelen elk jaar zo'n 140 hectare bloemkool. Ze zijn allemaal ook actief in het lokale verenigingsleven.

Op 28 maart wordt de uiteindelijke winnaar bekend. Naast de juryprijs is er ook een publieksprijs voor de ondernemer die de meeste publieksstemmen weet te vergaren. Stemmen daarvoor kan tot en met woensdag 27 maart via de website van de ondernemersprijs.

Weer

 • Donderdag
  20° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 9°
  10 %
Meer weer