POV praat met overheid over TVL-knelgevallen

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) meldt dat enkele varkenshouders die lid zijn van de organisatie, in de knel komen bij de uitvoering van de regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Hierover wordt overleg gevoerd met de overheid.

POV+praat+met+overheid+over+TVL%2Dknelgevallen
© Twan Wiermans

Dit schrijft de producentenorganisatie deze week in haar nieuwsbrief. De knelgevallen betreffen onder meer bedrijven die zijn gestart als onderneming tijdens de coronapandemie of van ondernemingsvorm zijn veranderd. Daarnaast gaat het om bedrijven die tijdens de pandemie hebben uitgebreid ten opzichte van de referentieperioden.

Onlangs is er een bijeenkomst geweest van de POV met enkelen van deze knelgevallen. Hierin is al afgesproken om met de overheid rond de tafel te gaan om te kijken of er een model mogelijk is dat kan worden toegepast op beide categorieën. Dat overleg met het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft vrijdag plaatsgevonden.


Daarbij is toegezegd om dit verder te verkennen met de betrokken partijen. Wel geeft het ministerie volgens de POV de winstwaarschuwing af dat iedere aanpassing achteraf voor weer nieuwe wensen zorgt. De overheid is daarom terughoudend. Wel geeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland aan zich maximaal te zullen inzetten om in bijzondere situaties medewerking te verlenen binnen de kaders van de regeling. De POV zegt de betreffende bedrijven op de hoogte te houden van de ontwikkelingen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  9° / 7°
  95 %
 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
Meer weer