Nieuw combinatievaccin voor zeugen tegen geboortediarree bij biggen

Ceva Santé Animale lanceert Enteroporc Coli AC, een nieuw combinatievaccin voor gelten en zeugen. Via biestantistoffen geeft het tegelijkertijd bescherming tegen neonatale diarree bij biggen door Escherichia coli (E. coli), Clostridium perfringens type C én Clostridium perfringens type A.

Nieuw+combinatievaccin+voor+zeugen+tegen+geboortediarree+bij+biggen
© Ceva Santé Animale

Varkenshouders die nu vaccineren tegen Clostridium perfringens type C en E. coli kunnen met Enteroporc Coli AC hun biggen bijkomend beschermen tegen Clostridium perfringens type A geboortediarree, zonder bijkomende injecties.

Waar varkenshouders tot nu twee vaccins moesten toedienen, kunnen ze het vanaf nu met één vaccin af. Deze reductie van het aantal injecties zorgt ook voor een beter dierenwelzijn.

Diarree in het kraamhok wordt vaak veroorzaakt door een samenspel van factoren, waaronder de interactie tussen verschillende ziekteverwekkers. Door biggen ook tegen Clostridium perfringens type A te beschermen, kan het risico op diarree in het kraamhok nog meer worden beperkt, meldt de producent.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  9° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
 • Zondag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer