Vionnotering stoomt door naar 1,82 euro

De vleesvarkensnotering van vleesverwerker Vion voor deze week stijgt met 22 cent naar 1,82 euro.

Vionnotering+stoomt+door+naar+1%2C82+euro
© Henk Riswick

De positieve prijsontwikkeling zet door op diverse vleesafzetmarkten in de Europese Unie, geeft de slachterij in het Noord-Brabantse Boxtel aan in een toelichting op de prijsstijging. Het voorstuk stijgt in de verkoop maar beperkt mee, doordat vooral de nekken achterblijven.

Als reden noemt Vion het feit dat nekken typische seizoensproducten zijn voor de zomer. Het aanbod aan slachtrijpe vleesvarkens ligt in Nederland op een normaal niveau, waarbij de geslachte gewichten nog steeds hoog zijn.


Nederlandse notering los van Duitse

De Nederlandse vleesvarkensnotering was jaren een afgeleide van de Duitse notering. Maar volgens Vion wijzigt de situatie in Duitsland sterk. Onder andere door Afrikaanse varkenspest schuift het land van sterk exporterend steeds verder op richting zelfvoorzienend.

Dat proces is nog niet ten einde. Vion schetst in de marktanalyse van deze week dat het bedrijf zich meer richt op de thuismarkt met haar eigen prijsdynamiek. Als gevolg van de gewijzigde situatie in Duitsland zal Vion in de toekomst de prijs meer los van die van Duitsland veranderen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer