Vion Boxtel verduurzaamt logistiek proces

Vion Boxtel neemt drie elektrische terminal trekkers in gebruik. 'Een volgende stap in het verduurzamen van de logistieke processen', aldus de slachterij.

Vion+Boxtel+verduurzaamt+logistiek+proces
© Vion Food Group

De drie elektrische terminal trekkers vervangen twaalf diesel-terminal trekkers. Zij zorgen ervoor dat het rangeren van de koeltrailers op het terrein van de productielocatie in het Brabantse Boxtel voortaan 100 procent emissievrij gebeurt.

Eerder verduurzaamde Vion het wagenpark, onder andere door het gebruik van volledig elektrisch gekoelde trailers waarin vlees wordt vervoerd. Het ingebruik nemen van elektrische terminal trekkers past in het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen-beleid van Vion.


Nieuwe inrichting

De drie elektrische terminal trekkers verplaatsen de koeltrailers op het terrein van Vion Boxtel. Tegelijk met de uitbreiding van de productielocatie in Boxtel is het buitenterrein opnieuw ingericht. De terminal trekkers zijn geleverd door Toyota-dochter Vitesse Vorkheftrucks. De trekkers zijn speciaal voor de toepassing bij Vion gebouwd door Terberg in het Utrechtse Benschop. Vanwege corona liep de levertijd iets op, maar intussen zijn ze alle drie in gebruik genomen.

De elektrische terminal trekkers zijn geluidsarm en maken een efficiëntere planning mogelijk. Trailers kunnen nu veilig worden afgekoppeld op zogenoemde trailer trestles. Dat zorgt ervoor dat er tijdens het laden veilig een trailer kan worden ingereden, ook al is deze afgekoppeld. Chauffeurs hoeven nu niet steeds in en uit een terminal trekker, terwijl minder terminal trekkers op het terrein ook bijdragen aan de veiligheid, stelt Vion.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 6°
  10 %
 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
Meer weer