Agrifirm trekt zich helemaal terug uit Rusland

Coöperatie Agrifirm heeft besloten zich volledig terug te trekken uit Rusland. De coöperatie heeft beperkte activiteiten in Rusland. De joint venture die Agrifirm was aangegaan, wordt gestaakt. Ook de verdere verkoopactiviteiten stoppen.

Agrifirm+trekt+zich+helemaal+terug+uit+Rusland
© Agrifirm

Tegelijkertijd probeert de coöperatie de activiteiten in Oekraïne overeind te houden. Er is lokaal veel vraag naar eiwitten voor diervoer. Als er behoefte is, draait de veevoederfabriek in Haisyn, mits de lokale veiligheidssituatie dat toestaat. Ook kijkt Agrifirm hoe het de productie van sojaschilfers in de Cehave Protein-fabriek kan hervatten. Waar mogelijk probeerde Agrifirm klanten te helpen door levering vanuit voorraad. Dat bleek uiteindelijk niet voldoende.


THEMA OEKRAÏNE: Rusland viel op 24 februari Oekraïne binnen. Deze oorlog heeft ook gevolgen voor de Nederlandse landbouwsector. Volg de laatste ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Zusterbedrijven van Royal Agrifirm Group in de omringende landen zoals Polen en Hongarije – en hun medewerkers – bieden actief hulp aan collega's die het oorlogsgeweld willen ontvluchten, onder meer door hen op te halen aan de grens en te helpen bij opvang. Agrifirm steunt het initiatief van Victor Theeuwes, hun zakenpartner in Oekraïne.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  9° / 7°
  95 %
 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
Meer weer