Piet Hermus bespreekt stikstofproblematiek tijdens fietstocht

Naar aanleiding van zijn column in Nieuwe Oogst organiseerde akkerbouwer Piet Hermus uit het Brabantse Zevenbergschen Hoek een fietstocht met tal van prominenten. Tijdens deze tocht besprak hij de stikstofproblematiek.

Met onder meer Herman Vreugdenhil (afzwaaiend politicus), Johan Vollenbroek (MOB), Marjan Minnesma (Urgenda), Hans Huijbers (Oud-ZLTO-bestuurder), Nol Verdaasdonk (Oud-directeur Brabantse Milieufederatie), een lokale wethouder, een dominee en boeren reed hij 50 kilometer door het Brabantse landschap.

Hermus licht toe waarom hij de fietstocht hield. 'Als je door een streek fietst, ga je het snappen. Je moet het zien om het te begrijpen. Het gesprek is ook een vorm van klimaatverandering.' In zijn column beschrijft hij hoe provincies al jaren stikstofregels omzeilen. 'Men probeert het probleem bij een ander neer te leggen, maar iedereen moet leveren. Dat moet niet alleen ten koste gaan van de boeren.'

Tijdens de fietstocht stopte de groep bij verschillende boeren. 'Wij kwamen langs boeren die met de handen in het haar zitten. Vliegveld Lelystad zit niet met de handen in het haar, echt niet.'Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  12° / 9°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer