ZuivelNL vraagt boeren naar ideeën voor onderzoek

ZuivelNL roept melkveehouders op om met ideeën voor onderzoek te komen. Boeren kunnen ook aangeven of ze betrokken willen worden bij de verdere beoordeling van projectvoorstellen.

ZuivelNL+vraagt+boeren+naar+idee%C3%ABn+voor+onderzoek
© ©TWAN WIERMANS FOTOGRAFIE

Nederlandse melkveehouders leggen jaarlijks ongeveer 2 miljoen euro in voor onderzoek en innovatie. Door kennisinstellingen worden ieder jaar projectvoorstellen ingediend. Dat gebeurt meestal in overleg met vertegenwoordigers van de sector. ZuivelNL wil melkveehouders meer betrekken in de ideeën voor onderzoeken.

ZuivelNL-directeur Hubert Andela wil weten welke kennis er nodig is bij melkveehouders. ZuivelNL wil volgens hem elke melkveehouder in Nederland de kans geven om vooraf betrokken te worden bij de besluitvorming over het onderzoek waaraan ZuivelNL het boerengeld besteedt.

Melkveehouders kunnen tot 1 april 2022 digitaal een vragenlijst invullen. Daarbij kunnen ze ook aangeven of ze mee willen doen aan een digitaal panel dat later de ingediende projectvoorstellen zal beoordelen. De projecten zullen in januari 2023 starten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer